OLVG West

OLVG is hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam. Met hoofdlocaties in Oost en West.

 

Ontstaan uit de fusie van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis staan wij al ruim anderhalve eeuw midden in de samenleving van uniek Amsterdam. OLVG wil een sleutelrol vervullen in de verbetering van de gezondheid en zorg voor iedereen in onze stedelijke omgeving. Voor een beter leven in een gezonder Amsterdam. Wie bij OLVG werkt, kan zijn collega’s altijd aanspreken voor advies of ondersteuning. Of om goede ideeën en initiatieven te delen. Zo kunnen we echt dat stapje extra zetten voor onze patiënten.

 

Bij OLVG gaan patiëntenzorg, onderzoek en opleiding hand in hand. Onze medewerkers hebben toegang tot meer dan 30 medisch-specialistische en verpleegkundige opleidingen en werken aan 150 patiëntgerichte, wetenschappelijke onderzoeken. We hebben de meeste RGS erkende opleidingen in huis evenals de opleiding voor klinische chemie en ziekenhuisfarmacie. Een professionele leeromgeving dus.

Geriatrie in OLVG

Per 1-12-2018 is de gehele afdeling geriatrie, na het faillissement van het MC Slotervaart, verplaatst naar OLVG. Samen met de daar reeds werkzame geriaters en internisten ouderengeneeskunde vormen we de afdeling ouderengeneeskunde / geriatrie. Wij bieden alle facetten van geriatrische zorg aan. Momenteel zijn de basisactiviteiten weer hervat en wordt druk gewerkt aan het hervatten van samenwerkingsverbanden binnen het ziekenhuis. Er is een verpleegafdeling met 14 bedden. Op de poli-/dagkliniek worden patiënten gezien met complexe problemen en multimorbiditeit.

Het patiëntenaanbod is door de stedelijke omgeving divers en multicultureel. Doordat wij de enige verpleegafdeling geriatrie zijn in Amsterdam trekken wij ook patiënten van buiten ons eigen adherentiegebied.

De opleiding

De 2 jaar somatische geriatrie kunnen in zijn geheel bij ons worden gevolgd. De verandering van lokatie naar olvg met een groot Leerhuis is een mooie kans de opleiding verder te blijven verbeteren.

De inhoudelijke informatie wordt binnenkort aangevuld, zodra de lokale situatie concreter is vormgegeven en het lokaal opleidingsplan gereed is.

Wetenschap

Als topklinisch ziekenhuis hecht OLVG veel waarde aan wetenschappelijk onderzoek. Nieuwe wetenschappelijke inzichten spelen een belangrijke rol bij de vooruitgang van de zorg voor onze patiënten. De afdeling geriatrie is actief in wetenschappelijk onderzoek. Er zijn een aantal lijnen en samenwerkingsverbanden: dementie bij migranten, vallen en polyfarmacie.

Opleiders OLVG

  • – Ingeborg Kuper, opleider;
  • – Linda Tulner, plaatsvervangend opleider;

Contact

Informatie over de opleiding kunt u inwinnen via i.m.j.a.Kuper@olvg.nl.

Adres

OLVG West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE Amsterdam